Omistaja

Omistaja

Päivitetty: 21.2.2020

Olen Tiia Hämäläinen Espoosta (-91), ylioppilas, koulutuksena It-tradenomiksi valmistuin 2014 Laurea-ammattikorkeakoulusta ja vuonna 2017 kävin valokuvaajan tutkinnon Helsinki Design Schoolissa. Vuonna 2018 perustin aputoiminimen valokuvausyritykselle sekä koirakoulutukseen. Koirapuolelta olen Agilityn koetoimitsija. Kuuluin myös agilityseuran hallitukseen muutaman vuoden ja ollut toimikunnan vetäjänä yms. Olen kouluttanut koiria nyt 2020, kohta 15 vuoden ajan, tokovaliot (TVA:t) vuosimallia 2016 ja 2007. Pidän kouluttamisesta ja siinä oppii myös itsekin, koulutan myös yksityistunteja tottelevaisuudessa, agilityssa, rally-tokossa (kaimani on rallytuomari, mutta itse vain harrastaja).


- Valokuvaussivusto
- Koirakoulutus ja oma harrastustausta

piirm08


Lyhyesti esiteltynä koiraharrastus sai alkunsa varsinaisesti Rasmuksen kanssa 2004, olin silloin vasta 12-vuotias. Rasmuksen oli tarkoitus tulla perhekoiraksi, mutta eksyttiin harrastuskentille. Vili tuli (-99) aikoinaan, kun olin pitkään halunnut jo koiraa joten valittiin helppohoitoisemman turkin perusteella norwichi mielummin kuin sheltti. Ensimmäistä koiraa ennen lenkitin naapureiden koiria ja meillä oli koiria hoidossakin. Vili oli äitin koira. Rasmus tollerista (-03) tuli itselle luottokaveri, nukkui yöt mun lähellä, pusut säästi mulle ja oli kuin mielen jatke. Rasmuksen kanssa saavutin nuoresta iästä huolimatta paljon enemmän kuin osasin kuvitella.

Ruuti bordercollie tuli meille (-08) luonnetta löytyi, haasteita ja paljon oppimista. Olin ihastunut rotuun kilpailuissa, toki mietinnässä kävi aussie ja belgikin, kuten Rasmusta ottaessa aussiekin oli vaihtoehtona. Kun taas tavoitteet oli saavutettu ja pystyi ajatella seuraavaa koiraa saapui ensimmäinen tyttökoira Gava (-14). Gava sopi hyvin Ruutin haasteellisen luonteen kanssa ja onkin ollut toivomani helppokoira kotona kuin lajissa kuin lajissa. Molempien bc:iden kanssa suunnitelmat muuttuivat hieman pennun otto vaiheessa ja otinkin toisaalta kuin alunperin olin jonotellut. Ruutin jälkeen edelleen haaveilin siitä ihanne bortsusta ja olin myös tykästynyt lyhytkarvaisiin, vaikka se aikaa ottikin.

Nova saapui vanhemmille (-15), kun olimme katsoneet jo tolleriyhdistelmiä jo aiemmin usein sillä menestyksellä että molemmat kyyneleet silmissä miettii jo ajatusta voiko sellaista löytyä Rasmuksen jälkeen. Nova oli vapautunut kasvattajalta jota olin salaa ihaillut, mutta en ollut uskaltanut laittaa viestiä. Kun pentuja mentiin katsomaan Nova juoksi suoraan äidin syliin. Äitini Riitta aloitteli Novan tultua harrastusrintamaa sen kanssa pentutokoa, noutajajuttuja, mejää ja näyttelyitä. Rasmus jäi vanhemmille asumaan myös kun muutin 2011 pois kotoa.


Käsityöt täällä kansiossa kuvia.

Kotisivuja nykyisin Wordpressillä tehtynä, omat valokuvaussivut sekä muutamille muille. Ensimmäiset sivut tein 2005 HTML-koodilla, esimerkkejä ulkoasuista täällä. 2020 oli aika päivittää koirien kotisivut helpommin päivitettäviin.


Yhteys:
Sähköposti : tiia.hamalainen(at)iki.fi
★ Blogi
★ Facebook Valokuvaus ja Tollerwich- sivu


Kuulun näihin yhdistyksiin: 
Agility Sport Team ry (AST)
Novascotiannoutajat ry 
Suomen Noutajajärjestö ry
Suomen Kennelliitto
Suomen Agilityliitto
Suomen Palveluskoiraliitto
SBCAK Suomen bordercollie ja australiankelpiet 2008-2019
Hakunilan seudun koiraharrastajat 2013-2019


Koulutukset, kurssit ja luennot, joihin olen osallistunut
Tunteesta tekniikkaan - Jari Kantoluodon luento 2019
Kuumakallet ja vinkuiitat - Tiina Mursulan luento 2019
Kasvattajanperuskurssi 2018 (kennelnimen anomisaikaa 5v)
Mentaaliluento - Janita Leinonen 2018
Ammattihandlerin näyttelykoulutus - Fan Yu 2018
Helsinki Design School 2017 tutkinto
Koiravalokuvaus workshop 2017
Agilityn pommin varmat lähdöt kurssi- Tanja Kurikka 2017
Agilityn koetoimitsijakurssi 2016 Saavutukset: 
Tokovaliot vuosimallia 2016 ja 2007
Oikeus ylimpään luokkaan:
- tokossa evl Rasmus, Ruuti ja Gava, 
- agilityssa 3lk Rasmus, Ruuti, Gava ja Nova
Paimennuksen perusrata hyväksytysti Gava 2018
Rally-tokossa Ruutilla voittajassa startit 2017, alo&avo Rasmus, Ruuti ja Gava
Näyttelyistä Novalle 2x sert 2019